Interview | Tess Hiemstra

0 Posted by - 3 juni 2024 - Intersekse-1opde90, Nieuws, PROJECTS

Tess Hiemstra kwam twee jaar geleden als trainee fondsenwerver bij stichting Open mind terecht en bleef zich na het succesvol afronden van haar traineeship inzetten als fondsenwerver en tourmanager van de expositie Intersekse. 

Wat ik het leukste vind aan mijn werk bij Open mind is de veelzijdigheid en afwisseling van mijn taken. Zo heb ik bijvoorbeeld de fondsenwerving gedaan voor het project ‘Intersekse-1 op de 90’. Toen de financiering rond was, konden we het project uitwerken tot een reizende expositie. Het was geweldig om te zien hoe het project tot uitvoering werd gebracht!  

Het mooie aan dit werk is dat ik de verschillende fasen van het creëren en organiseren van de exposities kan verkennen.

Na de fondsenwerving heb ik me verder ontwikkeld tot tourmanager van het project. In deze rol zorg ik ervoor dat de expositie door het hele land reist en werk ik mee aan de realisatie van het impactprogramma. Het mooie aan dit werk is dat ik de verschillende fasen van het creëren en organiseren van de exposities kan verkennen.

Ondertussen ben ik weer aan het werven voor toekomstige projecten. Daarnaast heb ik afgelopen maand voor het eerst interviews afgenomen voor een ander nieuw project. Deze interviews heb ik vervolgens uitgewerkt tot korte en krachtige verhalen. Zo is bij Open mind geen dag hetzelfde en dat maakt het werk zo inspirerend en uitdagend! Binnen ons team heeft iedereen eigen specialiteiten. Door deze te verkennen en van elkaar te leren, groeien we samen als team en als stichting. 

Welke dag of moment zal jij nooit meer vergeten binnen je werkzaamheden?

De openingsmomenten van exposities met geportretteerden maken altijd indruk op me. Wanneer een expositie wordt geopend door een geportretteerde, zie ik keer op keer hoe belangrijk het is dat ze een podium krijgen om hun verhaal te delen. In het geval van intersekse-1 op de 90, hebben veel van de geportretteerden een lange tijd met een geheim rondgelopen. Dat zij met hun deelname aan de expositie eindelijk open zijn en anderen kunnen inspireren om dit ook te zijn, blijft indrukwekkend. 

Dat je open staat voor anderen, zelfs wanneer je het niet eens bent met elkaar.

Wat betekent open minded voor jou?

Dat we blijven proberen om elkaar te begrijpen. Dat je open staat voor anderen, zelfs wanneer je het niet eens bent met elkaar. Sta open voor andermans verhaal, meningen, perspectieven en levenservaringen. Als we elkaar wat meer proberen te begrijpen, kunnen we voorbij elkaars verschillen kijken en toewerken naar meer verbinding. 

Wat zou jij mensen nog willen meegeven?

Blijf nieuwsgierig naar elkaar en blijf naar elkaar luisteren om elkaar te begrijpen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.  

No comments

Leave a reply