Als het jou overkomt

2 Posted by - 26 oktober 2017 - BLOGS, PROJECTS, STORIES

Open Mind heeft aan de wieg gestaan van de campagne ‘Als het jou overkomt’. Fonds Slachtofferhulp en het Centrum Seksueel Geweld (CSG) vragen hiermee aandacht voor de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld. Deskundige hulp is belangrijk, maar slachtoffers weten deze niet altijd te vinden. Om de beschikbare hulp onder de aandacht te brengen, zingt Jennie Lena de Nederlandstalige variant van Lady Gaga’s wereldhit ‘Til It Happens To You’, waarmee ze haar ervaringen met seksueel geweld onthulde. De videoclip ‘Als het jou overkomt’ schetst de realiteit dat seksueel geweld iedereen kan overkomen.

De cijfers liegen er namelijk niet om. Zo geeft 1 op de 8 vrouwen in Nederland aan ooit te zijn verkracht en krijgen jaarlijks 100.000 mensen te maken met seksueel geweld. Maar een heel klein percentage durft zich te melden.

Deel de video! Want iedereen moet weten dat slachtoffers na een aanranding of verkrachting 24/7 kunnen bellen naar het Centrum Seksueel Geweld op 0800-0188.

Schermafbeelding 2017-10-24 om 16.02.11

Clip ‘Als het jou overkomt’

Jennie Lena zingt de Nederlandstalige variant van Lady Gaga’s wereldhit ‘Til It Happens To You’. De waarheid is hard: 1 op de 8 vrouwen in Nederland geeft aan ooit te zijn verkracht. Veel slachtoffers durven zich niet te melden of melden zich te laat. Het Centrum Seksueel Geweld biedt deskundige hulp. Als het jou overkomt, bel dan meteen 0800-0188. Deze videoclip is ontwikkeld in samenwerking met Boomerang Agency en Human Factor BV. Meer info: www.alshetjouoverkomt.nl

https://www.youtube.com/watch?v=c-aZdJCgVHE

Schermafbeelding 2017-10-26 om 11.07.40

Jenny Lena zing ‘Als het jou overkomt’ bij RTL Late Night

https://www.youtube.com/watch?v=5WnLrIAYANM

 

No comments