Vergelijk Voorbij

21 Posted by - 6 juni 2004 - PROJECTS
Katie Murray: “Dixie Evans”
“Schoonheid gaat over de manier waarop men zichzelf presenteert, de manier waarop men de wereld benadert. Het gaat ook over delen van ons die niet perfect zijn en tragisch.”

Vergelijk Voorbij

Schoonheid is geen kostuum dat je aan kunt trekken, het is geen vorm waarin je past. Het is openheid om te kunnen zien. Iedere vrouw uit elk spectrum van het leven herdefinieert elke dag opnieuw de betekenis van schoonheid. Het is geen op zichzelf staand begrip. Schoonheid is overal, in elk lichaam, in elk gezicht, in elke vrouw.

67 vrouwelijke fotografen van over de hele wereld als Annie Leibovitch, Laren Greenfield, Veronique Vial en Desiree Dolron geven hun visie op schoonheid. samengevat in een boek dat wereldwijd werd verspreid en op bijzondere wijze vormgegeven in een internationaal reizende fototentoonstelling. Na Canada was de tentoonstelling in Amsterdam te zien, in een op maat gemaakt transparant (glazen) paviljoen, op het de Beursplein en daarna in de Beurs van Berlage.

Productie openmind, project ’Beyond Compare’ 2004/2005

Doelstelling
Het verbreden van de kijk op schoonheid.

Een initiatief van Dove – Unilever Canada.
Gefinancierd door Dove – Unilever Nederland.

Tentoonstelling

Tentoonstelling Bpln - 03

Tentoonstelling Bpln - 10

Inhoud

Katie Murray: “Dixie Evans” “Schoonheid gaat over de manier waarop men zichzelf presenteert, de manier waarop men de wereld benadert. Het gaat ook over delen van ons die niet perfect zijn en tragisch.”

Katie Murray: “Dixie Evans”
“Schoonheid gaat over de manier waarop men zichzelf presenteert, de manier waarop men de wereld benadert. Het gaat ook over delen van ons die niet perfect zijn en tragisch.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desiree Dolron: "Cerca Neptuno”

Desiree Dolron: “Cerca Neptuno”
“Te di todos mis suenos / Ik gaf al mijn dromen”

Fotografen

Gail Albert-Halaban, Anette Aurell, Rita Barros, Janette Beckman, Molly Bingham, Magdalena, Caris, Barbara Choit, Jodi Cobb, Elaine Constantine, Judy Dater, Katrina Dickson, Desiree Dolron, Elena Dorfman, Carol Dronsfield, Bridget Farr, Lauren Fleishman, Eva Fowler, Martine Franck, Adriana Freire, Tierney Gearon, Margi Geerlinks, …

No comments