feiten en foto’s

6 Posted by - 6 juni 2005 - PROJECTS

Feiten & Foto’s

Teveel vrouwen ontwikkelen in hun jeugd minderwaardigheidsgevoelens over hun uiterlijk met als gevolg dat zij in hun latere leven niet hun volle potentieel benutten. Daarom heeft Dove het Dove Fund opgericht met als doel verandering te bewerkstelligen en meisjes kennis te laten maken met een bredere kijk op schoonheid. In opdracht van en in samenwerking met Dove is Feiten en Foto’s tot stand gekomen.

20 mode- en autonome fotografen als Erwin Olaf, Carli Hermès, Hellen van Meene en Koen Hauser geven hun vrije interpretatie op het bestaande zelfbeeld van de vrouw in een unieke door Nederland reizende buitententoonstelling en een boek.

Doelstelling
de schoonheidsrealiteit van Nederlandse vrouwen in beeld brengen, en zo de kijk op schoonheid verbreden.

2004/2005 concept en productie project Feiten & Foto’s

Een initiatief van Dove – Unilever en het Dove Fonds.
Gefinancierd door Dove – Unilever Nederland.

Tentoonstelling

Tentoon F&F - 08

Inhoud
Marcel van der Vlugt titel 'Big nude' motivatie "We zijn niet gewend echt dikke vrouwen te zien in de media, laat staan naakt. Laat staan een naakte dikke vrouw bij wie energie, schoonheid en verleiding samengaan. Voor dit project wilde ik daarom een voluptueuze vrouw fotograferen als een verleidelijke sirene. Een Lorelei of Sirene van Kopenhagen. Een rol die meestal voorbehouden is aan slankere modellen." feit De kenmerken van vrouwelijke schoonheid worden vandaag de dag zeer beperkt gedefinieerd.

Marcel van der Vlugt
titel ‘Big nude’
motivatie
“We zijn niet gewend echt dikke vrouwen te zien in de media, laat staan naakt. Laat staan een naakte dikke vrouw bij wie energie, schoonheid en verleiding samengaan.
Voor dit project wilde ik daarom een voluptueuze vrouw fotograferen als een verleidelijke sirene. Een Lorelei of Sirene van Kopenhagen. Een rol die meestal voorbehouden is aan slankere modellen.”
feit
De kenmerken van vrouwelijke schoonheid worden vandaag de dag zeer beperkt gedefinieerd.

Carli Hermès titel 'Hands' motivatie "Doordat steeds meer mensen hun lijf willen perfectioneren, blijft er maar weinig over van het o zo mooie imperfecte." feit De afgelopen jaren is de mogelijkheid om aan het uiterlijk iets te veranderen sterk toegenomen. Een op de vijf Nederlandse vrouwen zegt dat ze een cosmetische ingreep overweegt.

Carli Hermès
titel ‘Hands’
motivatie
“Doordat steeds meer mensen hun lijf willen perfectioneren, blijft er maar weinig over van het o zo mooie imperfecte.”
feit
De afgelopen jaren is de mogelijkheid om aan het uiterlijk iets te veranderen sterk toegenomen. Een op de vijf Nederlandse vrouwen zegt dat ze een cosmetische ingreep overweegt.

Julius Rooymans titel 'Kubus' motivatie "Het keurslijf waarin vrouwen gedwongen worden." feit 72% van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat de media en de reclamewereld een schoonheidsbeeld neerzetten dat onhaalbaar is voor de gewone vrouw.

Julius Rooymans
titel ‘Kubus’
motivatie
“Het keurslijf waarin vrouwen gedwongen worden.”
feit
72% van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat de media en de reclamewereld een schoonheidsbeeld neerzetten dat onhaalbaar is voor de gewone vrouw.

Fotografen

Marcel van der Vlugt, Thirza Schaap, Bergen-Henegouwen, Allard Honigh, Erwin Olaf, Jouk Oosterhof, Carla van de Puttelaar, Hellen van Meene, Margi Geerlinks, Marieke van der Velden, Jasper Zwartjes, Carli Hermès, Wendelien Daan, Julius Rooymans, Hermanna Prinsen, Diana Blok, Rollan Didier, Ilse Frech, Edland Man, Koen Hauser.

Tentoonstelling

Vormgeving en bouw – Artpact

Prints – Visual Design

Boek

Vormgeving – Bureau Pindakaas

Druk – Drukkerij Mart Spruijt BV

No comments