Open Je Ogen

2 Posted by - 5 oktober 2016 - Boeken, PROJECTS, STORIES

Dertig paar ogen en dertig verhalen van dertig dappere mensen, die het slachtoffer waren van mensenhandel.

Zij willen dat wij dit weten: Mensenhandel is dichterbij dan je denkt!

Open Je Ogen!

schermafbeelding-2016-09-15-om-21-04-27

Sta jij stil bij wat zich allemaal in jouw land afspeelt?

MENSENHANDEL is een nieuw thema waar Open Mind zich momenteel met hart en ziel voor inzet. Mensenhandel is een maatschappelijk onderschat probleem, ook in Nederland. We hebben een mooi concept bedacht dat we tijdens het congres van CoMensha op 22 september in Nieuwspoort groots uit de doeken hebben gedaan.

In de vorm van een fotokrant en een door Nederland reizende tentoonstellingen willen we samen met CoMensha de ogen van het grote publiek openen voor mensenhandel. De fotokrant is tijdens het congres in Nieuwspoort op 22 september overhandig aan HKH prinses Beatrix en is tevens de reizende fototentoonstelling op de Lange Vijverberg in Den Haag geopend. Na Den Haag zal de tentoonstelling nog vele andere steden als Arnhem, Breda, Enschede, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht… bezoeken om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

Mocht u interesse hebben in de fotokrant of de reizende tentoonstelling voor uw gemeente dan vernemen wij dat graag via mir@stichtingopenmind.nl

Alle informatie is ook na te lezen via de website van CoMensha: http://mensenhandel.nl/pagina/30jaar

Bij de totstandkoming van de 30 portretten hebben de veiligheid en privacy van de geportretteerden steeds voorop gestaan. Dit is in goed overleg gebeurd met de geportretteerden en met de opvanginstellingen. De verhalen zijn dusdanig weergegeven dat ze niet direct herleidbaar zijn tot personen. Alle geportretteerden hebben vol overtuiging ingestemd met het openbaar maken van de foto’s. Om zo aandacht te vragen voor het probleem van mensenhandel.

Fotokrant

Een mooi vormgegeven krant waarin alle 30 portretten en verhalen zijn gebundeld. Met een voorwoord van Ina Hut, directeur CoMensha en een nawoord van Aldith Hunkar, TV journaliste en ambassadrice van CoMensha. De fotokrant is zowel in het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.

schermafbeelding-2016-09-23-om-14-49-37

Tentoonstelling

De tentoonstelling met de 30 portretten en verhalen van de 30 dappere mensen die hun stem laten horen is door HKH Prinses Beatrix geopend op de Lange Vijverberg in Den Haag. Daar was hij te zien tot 6 oktober en reisde hij door naar de Oude Stationsstraat in Arnhem. De volgende gemeenten hebben aangegeven de tentoonstelling ook te willen tonen. De planning van de reizende tentoonstelling (onder voorbehoud):

15-11-16 / 12-12-16 Tilburg Universiteitsterrein – V
12-12-16 / 19-1-17  Amsterdam Zuid As – V
19-1-17 / 9-2-17  Enschede, Stationsplein – V
9-2-17 / 1-3-17  Rotterdam – Grotemarkt – V
1-3-17 / 20-3-17  Breda – Willemstraat – V
20-3-17/ 3-4-17  Amsterdam – Amstel Stopera – V
3-4-17 / 20-4-17 Utrecht – Kort Minrebroederenstraat – V
20-4-17 / 8-5-17 Leiden – Stationsplein – V
8-5-17 / 1-6-17  Den Helder – Flaneerkade V