OPENING – AANGENAAM!

0 Posted by - 18 mei 2022 - Geen categorie

AANGENAAM! Ontmoetingen in Zuid

Op 15 mei 2022 om 12:00 is de reizende binnen-expositie ‘AANGENAAM! Ontmoetingen in Zuid’ officieel geopend in het Huis van de Wijk in Buitenveldert. Deelnemers en hun familie, vrienden en buurtbewoners waren volop aanwezig. Flora Breemer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid, deelneemster Annelies, en projectmanager bij Stichting Open mind Laila van den Bragt openden de tentoonstelling met elk een toespraak. Omdat eten veelal is terug gekomen tijdens de ontmoetingen, werden deelnemers gevraagd om hun favoriete maaltijd mee te nemen. Eten verbindt ten slotte, en verbintenis blijft essentieel. Dat geldt voor ons allemaal. Tijdens de opening zijn veel buurtbewoners met elkaar in gesprek gegaan, zijn samen op de foto gegaan in de fotobooth, en hebben genoten van gerechten afkomstig uit allerlei landen.

Waarom deze expositie

AANGENAAM! Ontmoetingen in Zuid toont twaalf bijzondere ontmoetingen tussen oude en nieuwe bewoners van Buitenveldert en de Zuidas. De buurt is de laatste jaren qua samenstelling flink veranderd. Expats, jonge families en een groep ongedocumenteerden hebben hun intrede gedaan. Ook nieuwe bewoners van de Zuidas zijn deel geworden van de buurt. De portretten en ervaringsverhalen zijn te bewonderen op verschillende binnen-locaties en op deze manier wordt het gemeenschapsgevoel in de buurt gestimuleerd. Dit project is op deze manier een uitgelezen kans om andere buurtbewoners te inspireren om voor nieuwe contacten met buurtgenoten open te staan.

Enthousiaste ideeën voor de buurt

De twaalf ontmoetingen tussen buurtbewoners hebben geresulteerd in bijzondere kennismakingen. Er zijn enthousiaste ideeën ontstaan om het contact tussen buurtbewoners te vergroten. Zo kwam Jolien met het idee van publieke picknicktafels, zou Omer het liefst gezamenlijke moestuinen hebben, en zou Fon meer low-key cafeetjes in de buurt willen hebben.

Wanneer

De tentoonstelling zal voor een periode van 3 tot 4 weken op 1 locatie te bewonderen zijn. De actuele planning van het tourschema is te vinden op de projectpagina. AANGENAAM!

No comments