Intersekse – 1 op de 90

0 Posted by - 31 mei 2024 - Geen categorie

Op woensdag 17 mei start de tentoonstelling ‘Intersekse- 1 op de 90’ op het Stationsplein in Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten doet om 14.30 uur de opening van de tentoonstelling die helemaal buiten is. Alkmaar is de eerste plek waar deze reizende tentoonstelling te zien is.

De tentoonstelling toont beelden en vertelt het verhaal van 21 intersekse personen tussen de 2,5 jaar en 81 jaar oud. Zij zijn bereid met hun onderbelichte verhaal naar buiten te treden. Journalist Lara Aerts interviewde de geportretteerden, fotograaf Ernst Coppejans maakte de prachtige beelden en stichting Open mind produceerde de tentoonstelling en het magazine. De tentoonstelling is tot en met 6 juni 2023 op het Stationsplein te bekijken.

Intersekse staat voor de I uit LHBTQIA+. Een grote groep Nederlanders is geboren met een lichaam dat anders is dan we gewend zijn bij man of vrouw. Deze mensen hebben kenmerken van beiden. Bij deze groep mensen leeft de wens om het maatschappelijk bewustzijn over intersekse en het bestaan van seksediversiteit te vergroten.

Meer informatie: https://www.stichtingopenmind.nl/intersekse/

FYI – 23 mei in de bibliotheek

Aansluitend op deze tentoonstelling is op 23 mei een informatieavond over intersekse in de Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2, Alkmaar. Een avond over Intersekse conditie, met een korte documentaire, optreden en voorstelling van ervaringsdeskundige en afsluiten met nagesprek.

Meer informatie: https://www.alkmaarpride.nl/events/event/informatieavond-intersekse/

No comments