Projecten

by

Open Mind initieert en produceert artistieke en mediagenieke projecten die een breed publiek aanspreken. Projecten die de kwetsbaarheid binnen de samenleving een gezicht geeft en ideeën aandraagt om beeldvorming en gedrag te veranderen.

nieuwe projecten

projecten waar we de komende periode mee aan de slag gaan en die we in 2020 en 2021 verder uit gaan rollen

  • Oudroze – roze ouderen vertellen
  • OPEN – over despressiviteit
  • WIJ – doorbreken de cirkel van geweld

projecten waar open mind zich momenteel met hart en ziel voor inzet:

dertig paar indringende ogen en dertige openhartige verhalen van dertig dappere mensen die het slachtoffer waren van mensenhandel. Zij willen dat wij dit weten: mensenhandel is dichterbij dan je denkt. Open Je Ogen!

een landelijk sociaal kunstproject om seksueel geweld net als kanker, aids, alcohol en veilig verkeer permanent onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Momenteel doet Open Mind onderzoek naar een nieuw project met als thema ‘seksueel geweld’. Een project waarmee we de misstanden ten aanzien van dit onderwerp over het voetlicht willen brengen en de taboe willen doorbreken.

alle projecten waar open mind zich met hart en ziel voor heeft ingezet:

het logische vervolg op het eerder geproduceerde project ’50 ontmoetingen’. In de vorm van boek, een reizende buitententoonstelling, een documentaire en een online community.

50 bekende Nederlanders en 50 fotografen ontmoetten 50 asielzoekers. In het boek, de reizende tentoonstelling en de documentaire kregen asielzoekers een gezicht.

Oblivious neemt je mee in een wereld van herinneringen die verloren dreigen te gaan. De herinneringen van onze oudere generatie, ons cultureel erfgoed, door de fotograaf geplaatst in de zestiger jaren, gebaseerd op echte verhalen.

20 Nederlandse fotografen geven in een boek en een reizende buitententoonstelling hun vrije interpretatie op een onderzoek naar het zelfbeeld van de vrouw.

67 vrouwelijke fotografen wereldwijd geven hun visie op schoonheid. In het boek en de tentoonstelling gaven deze vrouwen weer dat schoonheid zeer divers is.

een online community waar het publiek historisch materiaal van het Algemeen Nederlands Persbureau kan bekijken en kan voorzien van aanvullende informatie.

  • ANP 75 jaar

een overzicht in beeld en tekst van 75 jaar nieuws gegroepeerd in diverse thema’s en versterkt door een tijdslijn. Vormgegeven in een gebonden boek bedoeld als relatiegeschenk van het Algemeen Nederlands Persbureau.

een overzicht in beeld en tekst van het leven van de toenmalige Koningin Beatrix. Vormgegeven in een boek en een tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam.

een oproep aan het publiek om de nieuwe ansichtkaarten van Nederland te maken. Een selectie van de ingezonden foto’s werden gebonden in een boek en getoond in een speciaal ontworpen rondreizende tent. Met ANP Historisch Archief, FOAM, Nationaal Historisch Museum, Bankgiro Loterij

  • the Manor

alle iconische gebeurtenissen van Amsterdam geprint op levensgroot formaat en getoond in de 124 kamers en de lobby van The Manor hotel